Meisjes zijn slimmer(verscheen in 'tijdschrift voor remedial teaching')


Het heeft even geduurd, maar nu staat wetenschappelijk onomstotelijk vast: meisjes zijn slimmer dan jongens. Na de maatschappelijke gelijktrekking begin vorige eeuw van de vechtsters Aletta Jacobs en Wilhelmina Drucker zijn ‘we’ inmiddels rechts ingehaald. Van gelijktrekking is nu geen sprake meer, wederom is er sprake van ongelijkheid. Een nieuwe emancipatie dient zich aan: de evrouwcipatie. Mannen op de barricades voor gelijke rechten: wij willen net zo slim worden als vrouwen! De Dam staat straks vol met demanstrerende mannen: Mannen Mogen Meeleren, een slimme knul, geen onbenul en met mannen meer maatschappij zullen de door mannen fris gewassen witte lakens aan houten stokken gaan sieren. Onder toezicht van vrouwelijke ME’ers, immers waar veel mannen en jongens bij elkaar komen, kan een eenvoudige stoeipartij zomaar uit de hand lopen, zo leert menig basisschoolplein ons.


Feminisering 


Toch is het misschien zo gek nog niet. Stel u voor: eindelijk straks een vrouwelijke premier, laten we deze première dan ook maar zo gaan noemen! Een vrouwelijke paus lijkt me eveneens een uiterst verfrissend iets. Het aantal overtredingen in de Eredivisie neemt met vrouwelijke scheidsrechters griezelig af en wie wil er straks nou niet ’s avonds bij Pauw en Wittevrouw zitten? U realiseert zich nu, dat die titel taaltechnisch óók veel beter bekt dan Pauw en Witteman, het rijmt immers niet voor niets! Wat te denken van vlotte hoogleraressen in plaats de toch vaak wat stoffige hoogleraren? Daarbij, al jaren hebben we in Nederland een koningin, en u dacht toch niet dat Koning Willem A. de Vierde straks meer in te brengen heeft dan prinses Maxima? Wie weet valt de gewenning best mee.


Terug naar het begin 


Eva nam jaren geleden al eens het voortouw en het initiatief. Zij durfde buiten de geijkte paden te denken en drong aan op het eten van de Verboden Appel, om haar kennis te vergroten. Dat leert ons, dat initiatief en creatief denken vrouwelijke eigenschappen zijn. Wat zich momenteel voltrekt binnen het onderwijs is niets meer dan logica en biologie. Slechts spierkracht heeft mannen al die eeuwen de macht gegeven. Eindelijk voltrekt zich nu definitief de evolutie en komen we allemaal tot de conclusie dat meisjes écht slimmer zijn dan jongens. Niks geen te vrouwelijke leeromgeving of te weinig stoeiende meesters, het is gewoon een feit: wij hebben de spierkracht en zij de hersens! Kom op mannen, zo erg is dat ook weer niet! Wees trots dat wij de vuilnisbakken buiten zetten en de banden plakken! Boren met die boormachine, maar laat een vrouw uitrekenen waar het gat moet komen!